Hej alla läsare!

Jag har läst Gray Mountain av John Grisham och här är några av mina tankar om den: John Grisham är en känd författare och flera av hans böcker har dessutom blivit film, så jag hade ganska höga förväntningar på denna boken. Den börjar väldigt långsamt – visst jag förstår att man måste bygga upp lite bakgrund och en bas för sina karaktärer men…. 22 kapitel? Hela boken har 40 kapitel och den blir spännande först efter kapitel 22.  Det är lite sent  tycker jag.

Det var vid ett flertal tillfällen jag funderade över varför jag höll på att läsa boken … men håll ut! Efter 22 kapitel blir det riktigt spännande! Här blommar boken ut och man förstår varför han är en känd författare, samt varför det har blivit film av tidigare böcker. Under de här spännande kapitlen var det istället väldigt svårt att lägga ifrån sig boken.

Grisham OK

Handlingen då, undrar ni kanske? Det är en intressant kamp i boken mellan små ideella advokater och stora stygga företag i kol-branschen. Jag hoppas faktiskt att det är en del fiktion inblandat och att det inte är så illa ställt i verkligheten som i boken, men jag kan lite för lite om hur kol-företagen i USA arbetar för att kunna bedöma det. John Grisham är ju själv advokat, så det är intressant att följa allt ur hans synvinkel. Helhetsintryck: boken är okej. Det tar lång tid innan den blir spännande, men jag tycker ändå att den var värd att läsa, så håll ut.

Skriv gärna en kommentar om vad du tycker om John Grisham. Är han din favoritförfattare? Är böckerna bättre än filmerna? /Oskar