Hej på er!

Jag hoppas att ni har det bra i sommarvärmen! Det här blogginlägget känns lite extra roligt att skriva, för det handlar om min första egna bok! Om du följt bloggen vet du redan att jag medverkat i ett antal antologier under det senaste året, men nu har jag skrivit förlagskontrakt för min första bilderbok! I november kommer den ut via Idus förlag, med superfina illustrationer av Natalie Sjölund.

Det är en bilderbok för barn i förskoleåldern med ett tema som ligger mig extra varmt om hjärtat, nämligen smittskydd. Med tre egna barn är jag väl förtrogen med VABB-träsket som de flesta barnfamiljer hamnar i förr eller senare, och jag har saknat en bok som beskriver smittspridning på ett spännande och lekfullt sätt för barn. Därför bestämde jag mig för att skriva en själv, och det känns såklart fantastiskt roligt att Idus nappade på idén.

Får jag lov att presentera bokens huvudkaraktär? Här kommer Prosit!

Prosit_Colours_PRINT_COVERPIC_test_lineart

Jag hoppas att Prosit ska kunna hjälpa barn (och vuxna) att lära sig hur de kan undvika att bli smittade av förkylningsvirus, och  även vad de kan göra för att inte sprida smittan vidare i familjen eller på förskoleavdelningen om de ändå blir sjuka. Förhoppningsvis kan boken hjälpa barnfamiljer som tröttnat på de ständiga infektioner som cirkulerar runt i familjen under vinterhalvåret, men även förskoleavdelningar som vill lära barnen vikten av hygien och omtanke om sina kamrater från en tidig ålder. När jag läste manuset högt för sonen var hans spontana reaktion efteråt: ”Den var jättebra, mamma. Nu ska jag gå och tvätta händerna – med tvål!”

Så håll ögonen öppna i november! Om du är nyfiken på att läsa mer om mitt skrivande är du varmt välkommen in på min Facebooksida .

Ta hand om er så här i rötmånaden!

Hälsar Anna/Mamma Bokström