Har du tröttnat på deckare och lättsamma feelgood-böcker och längtar efter att bli berörd på riktigt? Då kan jag varmt rekommendera Birgitta Anderssons bok “Blondie“, som är baserad på hennes sanna livshistoria. Det är en enormt stark berättelse, som inte väjer för att gestalta såväl fysiska som psykiska övergrepp. Boken skildrar även en rad olika relationer som har påverkat Birgittas liv (både vänskapliga och fientliga) och mellan raderna växer insikten att man blir starkare av alla de svårigheter livet utsätter en för. Att utsättas för allt det Birgitta varit med om skulle dock lätt ha kunnat knäcka de flesta, men trots att det är hemska saker hon skildrar gör hon det med en stor glimt i ögat och ett jävlar-anamma som lyser igenom och gör att man bara måste läsa vidare för att se hur det ska gå.

P1050454

Nu har jag ju haft den äran att få träffa Birgitta i verkliga livet också, och det är fantastiskt inspirerande att se att en person som fått uthärda så mycket kan utstråla en sån sprudlande positiv energi och så varmhjärtat engagera sig i dem hon möter och i allt hon tar sig för (vilket inte är lite!).

Birgitta Backlund

Blondie har berört en lång rad människor sen den kom ut 2010 och nu i år kom Birgitta ut med den fiktiva uppföljaren  “Lustans tivoli“, där bokens Birgitta plötsligt konfronteras med sitt förflutna, vilket får henne att dra till Köpenhamn. I den danska huvudstaden slår hon följe med ett gäng uteliggare, och får trots de tuffa livsvillkoren uppleva såväl vänskap som erotik … Med varm hand skildrar hon de mest utsatta människorna i samhället, och även om jag personligen blev mer berörd av “Blondie” är “Lustans tivoli” helt klart en läsvärd uppföljare.

Birgitta releaseBirgitta presenterar “Lustans tivoli” under glitter och glam på releasefesten.

Ha en fortsatt fin lässommar!