Hej alla läsare!

Igår fick jag möjligheten att vara med när Bonniers Bokklubbar avslöjade vilka böcker som har blivit nominerade till Årets bok .

P1030930

Det var en mycket trevlig tillställning med representanter från främst förlag men också tidningar med mera. Innan nomineringarna avslöjades hade jag förmånen att få prata lite med representanter från Amelia och Svenska dagbladet över en lyxig frukost.

IMG_2436

När sen nomineringarna avslöjats så var det kul att se att jag faktiskt redan hade läst en av de nominerade böckerna nämligen Snövit ska dö. Även Mamma Bokström hade läst en av böckerna, Gånglåt.  Troligtvis kommer fler att dyka upp här i bloggen så småning om, så håll ögonen öppna.

P1030935

Som deltagare fick man även ett häfte med korta utkast från böckerna, så att man på en relativt enkelt sätt kan skapa sig en lite djupare bild av även de böcker man ännu inte har hunnit läsa.

P1030938

Ett par av böckerna är deckare och många är relationsdraman med starka kvinnor, och även om jag tycker att det är bra att dessa representeras så kan jag känna att annat saknas OM man vill att priset ska vara brett och folkligt. Till exempel skulle någon bok ha kunnat representera genres som övernaturligt, sci fi, makropolitiska intriger, fantasy eller ungdomslitteratur. Men vem vet – det kanske kommer nästa år?

IMG_2475

Nu är det fritt fram att gå in och rösta på årets bok och det går att göra fram till den 28 augusti!

P1030937

Passa nu på och läs en god bok i det varma vädret.

//Oskar