Tillsammans med svenska folket belönar vi årets bästa bok!

i-oxögat
ÅTERVÄND TILL ALLA BÖCKER

Fyll i din epost för att rösta på boken

Tack för att du röstar! Vi har skickat ett mejl till dig med mer information.

  • I oxögat

  • Av Ida Andersen

  • Polaris

  • Uppläsare Cecilia Nilsson

Juryns motivering

Kärlek, tro och hopp i 1700-talets Småland.

Midsommaren 1741 möts drängen Eskil och pigan Sissel. I den socken där de båda drömmer om ett bättre liv blåser förändringens vindar – ett glasbruk ska byggas. På ett skimrande språk skildras här en bygds framväxt genom människornas öden. En både lärorik och förtrollande vacker läsupplevelse!.

Du röstar genom att fylla i din mailadress och klicka Rösta. Du kan, under hela röstningsperioden (28 april – 23 augusti) lämna en röst per dag. Vill du alltså rösta på flera böcker eller om du gillar en bok så mycket att du vill ge den flera röster så går det bra, men endast en röst per dag kan registreras.
Vi bryr oss om din integritet!
Bonniers bokklubbar ingår i Bonnierförlagen AB som är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Information om hur du kontaktar oss finns här!
De uppgifter du lämnar här lagrar vi digitalt under den legala grunden – Intresseavvägning. Ändamålet med personuppgiftshanteringen är att möjliggöra röstning på Årets Bok utifrån 12 nominerade böcker. Vi kommer inte lämna dina uppgifter vidare till tredje part eller använda dem i något annat ändamål än att kommunicera med dig kring Årets Bok 2019. Efter att röstningen avslutats den 25 augusti raderas dina personuppgifter ur avsett system utan fördröjning.

”En bok som dröjer sig kvar hos mig. Rekommenderas!” skriver @bokmaria om nominerade I oxögat.
Har du läst den än?
#åretsbok2020 #folketspris #ioxögat #boktips
...

”Karaktärerna är både trovärdiga och levande med ett inre känsloregister vi får komma närmare under handlingens gång.” skriver @bokbiet om nominerade Jamåhonleva.
Håller du med?!
#åretsbok2020 #folketspris #boktips #jamåhonleva
...

Sol, kaffe, blommor och Årets Bok-nominerad läsning. Så mycket härligt i en och samma bild, av @mitasvensson ☺️
#åretsbok2020 #folketspris #jägarinnan #boktips
...

”Jag tyckte verkligen om den här boken! Jag kom snabbt in i den och ville inte sluta läsa. Jag ville veta slutet.” skriver @idasbokprat om Brevvännerna. 💌
#åretsbok2020 #folketspris #boktips #brevvännerna
...

En hel (läs)helg är på väg och vädret ser ut att bli ljuvligt! ☀️
Vilken bok tar du med dig ut i solen?
#åretsbok2020 #folketspris #boktips
...

Vår första livesändning kantades tyvärr av lite tekniska problem, men trots det så fick vi veta vilken bok Johanna Stenius på @selmastories tippar som vinnare, vilken nominerad bok hon är sugen på att läsa härnäst och vilka böcker hon saknade bland årets nomineringar.
Nästa livesändning blir på måndag kl 16. Då har vi med oss @peppepeppepeppe direkt från L.A. Håll tummarna för att tekniken är snällare med oss då!
#åretsbok2020 #folketspris #selmastories
...