Hej, alla läsare!

Jag har just läst “Älskade terrorist“, skriven av Anna Sundberg och Jesper Huor. Som jag nämnde i ett tidigare blogginlägg så är jag inne i en period där jag läser böcker med verklighetsanknytning. Även detta är precis en sådan bok, då den är självupplevd av författaren (Anna Sundberg) och har inslag av grundlig research från Jesper Hour, vilket  kompletterar Annas berättelse på ett bra sätt.

Boken behandlar ett brännande ämne från ett lite annat perspektiv än det vi normalt ser i media; det vill säga mer av händelserna bakom terrorismen och inte bara de faktiska våldshandlingarna, vilket är väldigt intressant.

Terroristbok

Jag valde att läsa denna boken för att jag vill förstå lite mer varför man väljer en väg som leder till så mycket otrevligheter. Boken beskriver väldigt väl allt som inträffar och alla händelser återges på ett bra sätt, men tyvärr saknar jag resonnemang om motivet bakom. Saker och händelser staplas på varandra men jag har fortfarande svårt att förstå varför författaren (Anna Sundberg) gjorde de valen hon gjorde i livet. Boken är trots detta mycket läsvärd och är förhållandevis lättläst trots det allvarliga ämnet.

Ha det skönt i sommar och njut av läsningen, vad ni än läser.